GrindSTEDET - et nyt projekt i bymidten

At skabe mere liv og aktivitet i bymidten er hovedformålet med projektet, og hvordan det gøres bedst for Grindsted er det vi i fællesskab skal blive klogere på.

Det åbne, fælles rum i det gamle Grand Hotel, Borgergade 1, vil i de kommende år danne ramme om udvikling og samarbejder mellem Billund Kommune og alle der vil være med til at samarbejde om, hvad GrindSTEDET skal kunne og være.

GrindSTEDET er området omkring Banken, Hotellet, Birkecenteret, Kulturhuset, Torvet og Birketorvet.

Book GrindSTEDET via Fritidsliv

Følg med på Facebookgruppen "GrindSTEDET"

Test af sommergågade i Grindsted

Denne sommer sættes der ekstra fokus på livet i Grindsted bymidte, når der etableres sommergågade i bymidten, hvor Grindsted Handel arrangerer musik hver fredag, og en del af Borgergade spærres af for gennemkørende trafik fra den 1. juni til den 4. september.

Det vil stadig være muligt at køre til bymidten via Vestergade mod Nørregade og i Borgergade mellem Apotekertorvet og Birketorvet. Se nedenstående kort hvor færdsel med bil er mulig i bymidten i sommerperioden.

Sommergågaden er en forlængelse af Grindsteds sommerbyrum, som for fjerde år pryder Torvet, og skaber sommerstemning i byen. I forsøget med sommergågade undersøger vi om mindre biltrafik i bymidten har en effekt på brugen af Torvet, mere ophold i bymidten og en øget tryghed for børnefamilier. Derudover evaluerer vi på om forsøget har en positiv betydning for byens detailhandel. 

Sommergågaden er et samarbejde mellem Grindsted Handel og Billund Kommune, og vi håber på at forsøget med færre biler i bymidten, kan give rum og plads til mere liv og aktiviteter. 

Hvis du har ris, ros eller gode input til sommerbyrummet, så skriv til Grindstedet@billund.dk

 

Læs pressemeddelelsen om sommergågaden

Kort over sommergågaden. Her kan du køre og ikke køre.

En del af "Frie bymidter"

GrindSTEDET er en del af puljen ”Frie bymidter” ved Bolig- og Planstyrelsen. Her er Grindsted sammen med 13 andre byer blevet udvalgt til et projekt, der giver friere regler og rammer for byudviklingen.

Bolig- og Planstyrelsen skal bruge hele 2023 på at godkende de planer, som kommunerne har for projekterne. Og det er den ventetid, som vi nu udnytter til testperiode. En testperiode, hvor projektgruppen håber at få masser af ideer og input til, hvordan GrindSTEDET kan skabe mest værdi.

Vil du vide mere om projektidéen og tidshorisonten? Se den korte film om GrindSTEDET herunder.