Klimarødder sætter fokus på menneskets aftryk på naturen de seneste 400 år, og på hvordan vi med en klimaplan vil bygge bro til en fremtid i økologisk balance.

Udstillingen kan med fordel indgå i undervisningsforløb om klima og bæredygtighed - særligt fra mellemtrinnet og op. Men den kan også berige arrangementer på biblioteker og i foreninger eller andre steder, hvor klima eller bæredygtighed er på dagsordenen.

Udstillingen inviterer børn og unge til at skabe håb og handling for fremtiden. 

Se videoen og hør vores museumsinspektør Anna Louise Siggaard præsentere udstillingen.

Hvem kan booke udstillingen?

Udstillingen bookes en uge ad gangen, dog maks. fire uger.

Vandreudstillingen kan bookes af vores institutioner, skoler, biblioteker, foreninger og lokalsamfund. Med lån af udstillingen følger ansvar for at levere den tilbage i samme stand, som den blev modtaget.

Sådan booker du udstillingen

  • Ansatte i vores institutioner, skoler og forvaltninger:
    Udstillingen kan bookes i Outlook/ProNestor (som du ellers booker lokaler eller cykler) 
  • Eksterne:
    Er du ikke ansat i en af vores institutioner, kan du sende en bookingforespørgsel til vores Klimateam. Find kontaktinfo under 'Kontakt os'. 

Udstillingens projekter

Klimarødder vokser, i takt med at vores lokale børn og unge arbejder med og får viden om klimarelaterede emner. Resultatet af deres arbejde og nye viden formidler de videre gennem 'Klimarødder' i ord, billeder og video.

Eksempler på projekter under 'Klimarødder'

Vand på godt & ondt!

7.-8. klasse på Sdr. Omme Skole arbejdede i foråret 2025 med klima i et lokalt perspektiv i et problembaseret læringsforløb i naturfag og matematik. Det resulterede bl.a. i tre store modeller af byen og med åen, som løber igennem den.

I videoen fortæller Katrine fra 8.B om projektet.