Vi vil være det bedste sted i verden for børn og familier med børn, og vi understøtter børns trivsel, leg og læring. Vi tror på, at børn er mindst lige så kompetente som voksne. Derfor former vi fremtiden sammen med dem, der skal leve i den. 

Vi arbejder sammen med LEGO Fonden for at fremme vores fælles vision om, at Billund Kommune er hjemsted for Børnenes Hovedstad, hvor børn lærer gennem leg og er skabende verdensborgere.

Unicef har certificeret Billund Kommune som Danmarks første Børnevenlige By og Kommune. 

Som hjemsted for Børnenes Hovedstad 

  • har vi unikke dagtilbud og folkeskoler. I dagtilbuddene har vores pædagogiske medarbejdere en særlig uddannelse og faglige kvalifikationer, hvor der er fokus på leg, kreativitet og læring. I folkeskolerne arbejder vi med Playful Learning med fokus på legens karakteristika "Begejstring", "Aktiv deltagelse", "Mening", "Social involvering" og "Eksperimentering".
  • inddrager vi børn og lytter til deres behov og perspektiver. De er med til at udvikle og designe den verden, de vokser op i. For eksempel når det kommer til sjove og trygge stier, indretningen og indholdet af vores institutioner samt legepladser.
  • lader vi os inspirere af børn. Vi bruger børns eksperimenterende og nysgerrige tilgang, når vi arbejder.
  • arbejder vi med helhedsorienteret byudvikling for både børn og voksne i realiseringen af Billund Byvision
  • har vi sammen med LEGO Fonden selskabet, CoC Playful Minds. Selskabet arbejder for at skaffe ny viden og metoder inden for leg, læring og samskabelse med børn. Læs om selskabet og organisationen på hjemmesiden for CoC Playful Minds. Du kan også læse om det fælles samarbejde med partnerne på hjemmesiden for Børnenes Hovedstad.